REPUBLIKA E KOSOVËS

Avokati i Popullit

paraqit rastin

Thirrja falas

Lajme

Lajme

08.9.2003

VIZITA E OMBUDSPERSONIT NE BURGUN E DUBRAVES

Me kërkesën e të burgosurve dhe njëkohësisht të drejtorisë së burgut në Dubravë, përfaqsuesit e Institucionit të Ombudspersonit të Kosovës kanë vizituar të burgosurit në bllokun IV të burgut të lartëpërmendur më 06 shtator 2003.
Pas bisedave me përfaqsuesit e të burgosurve të 4 pavijoneve të bllokut IV, përfaqsuesit e Ombudspersonit kanë ndërmarr iniciativë për ndërprerjen e grevës së urisë të të burgosurve në të gjitha blloqet e burgut të Dubravës. Si rezultat i bisedave të lartëpërmendura të shtunën mbrëma më 06 shtator 2003, është arritë pajtimi që të ndërprehet greva e urisë në të gjitha blloqet e burgut dhe të fillohet me marrjen e ushqimit sipas orarit të përcaktuar.
Gjithashtu, të dielën më 07 shtator 2003 për shkak të barikadimit të të burgosurve në njërin krah të bllokut V-të, përfaqsuesit e Institucionit të Ombudspersonit ishin ftuar nga ana e drejtorisë së burgut dhe të burgosurve për një ndërmjetësim. Si rezultat i këtij ndërmjetësimi ishte arritur marrveshje në mes të burgosurve dhe drejtorisë së burgut për debllokimin e krahut të përmendur, ndërsa tre të burgosurve u është mundësuar transferimi sipas kërkesës së tyre.
Përfaqsuesit e Ombudspersonit të hënën më 08 shtator 2003 kanë vizituar të burgosurit e përmendur në burgjet ku ishin dërguar me çrastë kanë konfirmuar se trajtimi i tyre ishte korrekt.
Institucioni i Ombudspersonit edhe më tej do të përcjell gjendjen e të burgosurve në burgun e Dubravës si dhe në burgjet e tjera të Kosovës sa i përket realizimit të të drejtave të burgosurve dhe sigurimit të përgjithshëm në këto burgje.

  • Shpendaj

Zyrat e Avokatit të Popullit

Mitrovicë
Pejë
Prishtinë
Gjakovë
Gjilan
Graçanicë
Ferizaj
Prizren

Zyra regjionale në Mitrovicë

Telefoni: +383 (0) 28 530 138
Adresa Rruga " Afrim Zhitia" p/n 
( Ndërtesa e Administratës Pensionale të Kosovës), 
Kati 3, Zyra No. 11 dhe 12.
Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:30 - 15:00 
Nën zyra në Mitrovicë Telefoni: + 377 (0)45 455 319 +381 (0)64 956 00 50 Adresa: Rr. "Sami Frashëri", pn.Lagja e boshnjakëve, Ndërtesa e ZAK në veri të Mitrovicës Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Pejë

Telefoni:
+381 (0)39 432 931 Adresa:
Rruga “Mbretëresha Teutë”, Nr.59,
Ndërtesa e Komunës,Kati III, nr. 3 Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra Qëndrore, Prishtinë

Thirrjet falas për palët:
0800 15555
 
Numrat telefonik të kontaktit:
+381 (0) 38 223 782; +381 (0) 38 223 783 +381 (0) 38 223 784; +381 (0) 38 223 789

E-mail adresa:info@ombudspersonkosovo.org
Adresa e Zyrës Qendrore:
Institucioni i Avokatit të Popullit 
Rr. “MIGJENI”, nr. 21 
10000 Prishtinë, KOSOVË

Zyra regjionale në Gjakovë

Telefoni:
+381 (0)390 327 698 Adresa:
Rr. "Ismail Qemali"
(ish ndërtesa e Kadastrës)
Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Gjilan

Telefoni:
+381 (0)280 320 843 Adresa:
Rruga “Bulevardi i Pavarësisë" (ish ndërtesa e gjykatës) p.n. Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Graçanicë

Telefoni:        
+381 (0) 38 223 783 +377 (0) 44 367 719, +381 (0) 64 37 11 137
Adresa:
rr."Car Lazari" p.n.
Puna me palë: 
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Ferizaj

Telefoni:
+381 (0)290 326 032 Adresa:
Ndërtesa e Komunës (përdhesë) Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Prizren

Telefoni:
+381 (0)29 222 138 Adresa:
Rr. “Remzi Ademi”, pn Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Nuk ka anketë aktive.