REPUBLIKA E KOSOVËS

Avokati i Popullit

paraqit rastin

Thirrja falas

Lajme

Lajme

19.10.2007

Ushtruesi i detyrës së Ombudspersonit mirëpret marrëveshjen e arritur në mes të grevistëve të SBASHK-ut dhe Qeverisë së Kosovës

Ushtruesi i detyrës së Ombudspersonit z. Hilmi Jashari ka përshëndetur sot marrëveshjen e arritur mbrëmë në mes të Qeverisë së Kosovës dhe SBASHK-ut. Marrëveshja vjen tetë ditë pasi anëtarët e sindikatës filluan me grevë urie për të tërhjekur vëmendjen ndaj kërkesave të tyre. Qeveria i ka pranuar kërkesat e sindikatës, përfshirë edhe ngritjen e pagave prej 12% për punëtorët e vet.
Ushtruesi i detyrës së Ombudspersonit ka përcjellë grevën e urisë qysh prej kur ka filluar ajo më 11 tetor. Duke luajtur rolin e ndërmjetësit gjatë takimeve me Kryeministrin Agim Çeku, Zëvendës Kryeministrin Lutfi Haziri dhe me Ministrin e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë Agim Veliu, Ushtruesi i detyrës së Ombudspersonit po ashtu ka ngritur brengat rreth shëndetit të punëtorëve në greve urie.
Komisioni i formuar nga Kryeministri Çeku do të punojë me sindikatën për të implementuar marrëveshjen e mbrëmshme.

“Gjendja kur mësuesit janë në greve urie rrezikon edhe shëndetin e tyre edhe të drejtën e nxënësve për një mjedis normal të mësimit,” tha z. Jashari sot. “Prandaj jam i lumtur që përpjekjet e mia për të ndërmjetësuar në këtë mosmarrëveshje i kanë ndihmuar palëve të përfshira në gjetjen e një zgjidhjeje.”
Ushtruesi i detyrës së Ombudspersonit z. Jashari mirëpriti gatishmërinë e Qeverisë për të pranuar kërkesat e sindikatës. Ai shtoi më tutje se ishte në gjendje të ndërmjetësoj në çfarëdo situate që mund të jepte shkak për shkeljen e mundshme të të drejtave të njeriut.
  • Shpendaj

Zyrat e Avokatit të Popullit

Mitrovicë
Pejë
Prishtinë
Gjakovë
Gjilan
Graçanicë
Ferizaj
Prizren

Zyra regjionale në Mitrovicë

Telefoni: +383 (0) 28 530 138
Adresa Rruga " Afrim Zhitia" p/n 
( Ndërtesa e Administratës Pensionale të Kosovës), 
Kati 3, Zyra No. 11 dhe 12.
Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:30 - 15:00 
Nën zyra në Mitrovicë Telefoni: + 377 (0)45 455 319 +381 (0)64 956 00 50 Adresa: Rr. "Sami Frashëri", pn.Lagja e boshnjakëve, Ndërtesa e ZAK në veri të Mitrovicës Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Pejë

Telefoni:
+381 (0)39 432 931 Adresa:
Rruga “Mbretëresha Teutë”, Nr.59,
Ndërtesa e Komunës,Kati III, nr. 3 Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra Qëndrore, Prishtinë

Thirrjet falas për palët:
0800 15555
 
Numrat telefonik të kontaktit:
+381 (0) 38 223 782; +381 (0) 38 223 783 +381 (0) 38 223 784; +381 (0) 38 223 789

E-mail adresa:info@ombudspersonkosovo.org
Adresa e Zyrës Qendrore:
Institucioni i Avokatit të Popullit 
Rr. “MIGJENI”, nr. 21 
10000 Prishtinë, KOSOVË

Zyra regjionale në Gjakovë

Telefoni:
+381 (0)390 327 698 Adresa:
Rr. "Ismail Qemali"
(ish ndërtesa e Kadastrës)
Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Gjilan

Telefoni:
+381 (0)280 320 843 Adresa:
Rruga “Bulevardi i Pavarësisë" (ish ndërtesa e gjykatës) p.n. Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Graçanicë

Telefoni:        
+381 (0) 38 223 783 +377 (0) 44 367 719, +381 (0) 64 37 11 137
Adresa:
rr."Car Lazari" p.n.
Puna me palë: 
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Ferizaj

Telefoni:
+381 (0)290 326 032 Adresa:
Ndërtesa e Komunës (përdhesë) Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Prizren

Telefoni:
+381 (0)29 222 138 Adresa:
Rr. “Remzi Ademi”, pn Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Nuk ka anketë aktive.