REPUBLIKA E KOSOVËS

Avokati i Popullit

paraqit rastin

Thirrja falas

Lajme

Lajme

14.8.2003

OMBUDSPERSONI VIZITOI FAMILJET E VIKTIMAVE TE GORAZHDECIT

Ombudspersoni i Kosovës z. Marek Antoni Nowicki, pas lajmit tragjike në Gorazhdec, sot në mëngjes me zëvendësin e tij z. Ljubinko Todoroviq, vizituan familjet e viktimave, të këtij akti barbar ndaj fëmijëve të pafajshëm.
Z. Nowicki duke biseduar për situatën e sigurisë, theksoi se pret një hetim efektiv për ti sjellur kriminelët e këtij akti para drejtësisë, por jo vetëm në këtë rast por edhe të rasteve tjera të krimit ndëretnik.
Ata që kryejn akte të tilla, duhët ta kuptojnë se këto akte janë kundër kosovës kundër interesave e këtij populli. Në kosovë nuk do të ketë ardhmëri pa vëndosjen eë rendit dhe ligjit, në se fëmijtë afër lumit e nën rrezet e dielit mund të janë shenjstër e "kallashnikut".
Përgjegjësia e liderëve dhe politikanve kosovarë, si dhe institucioneve ndërkombëtare është që jo vetëm ti gjykojnë aktet të tilla, por më shumë të përpjeqen për krijimin e një jete më të sigurt dhe të qetë, për të gjithë.
Nga ana tjetër në kosovë çdo njëri duhët ta kuptoj se Serbët dhe popullatat të tjerë joshqiptare, po ashtu kanë të drejtë në jetë dhe në siguri.

  • Shpendaj

Zyrat e Avokatit të Popullit

Mitrovicë
Pejë
Prishtinë
Gjakovë
Gjilan
Graçanicë
Ferizaj
Prizren

Zyra regjionale në Mitrovicë

Telefoni: +383 (0) 28 530 138
Adresa Rruga " Afrim Zhitia" p/n 
( Ndërtesa e Administratës Pensionale të Kosovës), 
Kati 3, Zyra No. 11 dhe 12.
Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:30 - 15:00 
Nën zyra në Mitrovicë Telefoni: + 377 (0)45 455 319 +381 (0)64 956 00 50 Adresa: Rr. "Sami Frashëri", pn.Lagja e boshnjakëve, Ndërtesa e ZAK në veri të Mitrovicës Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Pejë

Telefoni:
+381 (0)39 432 931 Adresa:
Rruga “Mbretëresha Teutë”, Nr.59,
Ndërtesa e Komunës,Kati III, nr. 3 Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra Qëndrore, Prishtinë

Thirrjet falas për palët:
0800 15555
 
Numrat telefonik të kontaktit:
+381 (0) 38 223 782; +381 (0) 38 223 783 +381 (0) 38 223 784; +381 (0) 38 223 789

E-mail adresa:info@ombudspersonkosovo.org
Adresa e Zyrës Qendrore:
Institucioni i Avokatit të Popullit 
Rr. “MIGJENI”, nr. 21 
10000 Prishtinë, KOSOVË

Zyra regjionale në Gjakovë

Telefoni:
+381 (0)390 327 698 Adresa:
Rr. "Ismail Qemali"
(ish ndërtesa e Kadastrës)
Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Gjilan

Telefoni:
+381 (0)280 320 843 Adresa:
Rruga “Bulevardi i Pavarësisë" (ish ndërtesa e gjykatës) p.n. Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Graçanicë

Telefoni:        
+381 (0) 38 223 783 +377 (0) 44 367 719, +381 (0) 64 37 11 137
Adresa:
rr."Car Lazari" p.n.
Puna me palë: 
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Ferizaj

Telefoni:
+381 (0)290 326 032 Adresa:
Ndërtesa e Komunës (përdhesë) Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Prizren

Telefoni:
+381 (0)29 222 138 Adresa:
Rr. “Remzi Ademi”, pn Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Nuk ka anketë aktive.