REPUBLIKA E KOSOVËS

Avokati i Popullit

paraqit rastin

Thirrja falas

Lajme

Lajme

13.7.2015

Një varg takimesh të z. Hilmi Jashari, pas zgjedhjes së tij Avokat i Popullit

Prishtinë, 13 korrik 2015 – Avokati i Popullit, z. Hilmi Jashari ka mirëpritur sot, në një takim kurtuazie, Ambasadoren e shtetit zviceran në Kosovë, znj. Mrs. Krystyna Marty Lang, e cila shoqërohej nga bashkëpunëtorët  e saj.  Ambasadorja Marty Lang u shpreh e kënaqur që procesi i zgjedhjes së Avokatit të Popullit nga Parlamenti i vendit rezultoi tashmë i suksesshëm dhe shprehu interesimin e saj për vizionin e Avokatit të ri të Popullit dhe sfidat që ai mund të ketë identifikuar përpara vetes në përmbushje të mandatit të dhënë. Avokati i Popullit e njoftoi Ambasadoren zvicerane mbi synimet dhe objektivat  e tij për të avancuar më tutje Institucionin e Avokatit të Popullit në Kosovë dhe së këndejmi të drejtat dhe liritë e njeriut dhe promovimin e tyre në përgjithësi në vend.


Po ashtu, gjatë këtyre ditëve, prej kur z. Hilmi Jashari ka pranuar detyrën e tij, ka takuar kryetaren e Gjykatës Kushtetuese, znj. Arta Rama dhe ministrin e Ministrisë së Administratës Publike (MAP), z. Mahir Yagcilar, në një takim të përbashkët, ndërkaq në takime të ndara ka pritur zëvendësministrin e Ministrisë së Integrimeve, z. Ramadan Ilazi, z. Naim Osmani me bashkëpunëtorë nga Programi i Kosovës për të Drejta Civile ( CRPK), z. Behxhet Shala, nga Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMDLNJ), znj. Feride Rushiti, nga Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës (QKRMT).


Në këto takime u shfaq gatishmëria e bashkëpunimit në funksion të përmirësimit të gjendjes së të drejtave dhe lirive të njeriut dhe rritjes së besimit të qytetarëve të vendit në sistemin e drejtësisë dhe institucionet e vendit.


z. Hilmi Jashari u zgjodh me shumicë votash Avokat i ri i Popullit nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, në seancën plenare të mbajtur më 2 korrik 2015, për mandatin e ardhshëm pesë vjeçar.

  • Shpendaj

Zyrat e Avokatit të Popullit

Mitrovicë
Pejë
Prishtinë
Gjakovë
Gjilan
Graçanicë
Ferizaj
Prizren

Zyra regjionale në Mitrovicë

Telefoni: +383 (0) 28 530 138
Adresa Rruga " Afrim Zhitia" p/n 
( Ndërtesa e Administratës Pensionale të Kosovës), 
Kati 3, Zyra No. 11 dhe 12.
Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:30 - 15:00 
Nën zyra në Mitrovicë Telefoni: + 377 (0)45 455 319 +381 (0)64 956 00 50 Adresa: Rr. "Sami Frashëri", pn.Lagja e boshnjakëve, Ndërtesa e ZAK në veri të Mitrovicës Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Pejë

Telefoni:
+381 (0)39 432 931 Adresa:
Rruga “Mbretëresha Teutë”, Nr.59,
Ndërtesa e Komunës,Kati III, nr. 3 Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra Qëndrore, Prishtinë

Thirrjet falas për palët:
0800 15555
 
Numrat telefonik të kontaktit:
+381 (0) 38 223 782; +381 (0) 38 223 783 +381 (0) 38 223 784; +381 (0) 38 223 789

E-mail adresa:info@ombudspersonkosovo.org
Adresa e Zyrës Qendrore:
Institucioni i Avokatit të Popullit 
Rr. “MIGJENI”, nr. 21 
10000 Prishtinë, KOSOVË

Zyra regjionale në Gjakovë

Telefoni:
+381 (0)390 327 698 Adresa:
Rr. "Ismail Qemali"
(ish ndërtesa e Kadastrës)
Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Gjilan

Telefoni:
+381 (0)280 320 843 Adresa:
Rruga “Bulevardi i Pavarësisë" (ish ndërtesa e gjykatës) p.n. Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Graçanicë

Telefoni:        
+381 (0) 38 223 783 +377 (0) 44 367 719, +381 (0) 64 37 11 137
Adresa:
rr."Car Lazari" p.n.
Puna me palë: 
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Ferizaj

Telefoni:
+381 (0)290 326 032 Adresa:
Ndërtesa e Komunës (përdhesë) Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Prizren

Telefoni:
+381 (0)29 222 138 Adresa:
Rr. “Remzi Ademi”, pn Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Nuk ka anketë aktive.