REPUBLIKA E KOSOVËS

Avokati i Popullit

paraqit rastin

Thirrja falas

Lajme

Lajme

12.2.2012

KOMUNIKATË PËR MEDIE

12 shkurt, 2012 - Avokati i Popullit Sami Kurteshi shpreh keqardhjen për jetët e humbura dhe ngushëllon familjarët dhe të afërmit e viktimave për humbjen e më të dashurve, si dhe shpreh shqetësimin për personat e ngujuar me rastin e tragjedisë në fshatin Restelicë të Dragashit, të shkaktuar nga orteku i borës. Situata e krijuar nga reshjet e mëdha dhe moti i ftohtë i këtyre ditëve kanë krijuar gjendje jo të zakonshme dhe vështirë të përballueshme në shumë pjesë të vendit, veçmas në zonat e thella malore.
Avokati i Popullit vlerëson angazhimin dhe përkushtimin e pjesëtarëve të Forcës së Sigurisë së Kosovës, të institucioneve të tjera dhe të qytetarëve për t’u përballur me këtë gjendje të rëndë.
Qysh në ditët e para kur kanë filluar reshjet, Avokati i Popullit ka kontaktuar me institucionet më të larta në vend, që të vlerësohet nëse duhet të merren masa emergjente apo të jashtëzakonshme, gjë që do të ndikonte në një mobilizim të përgjithshëm institucional dhe të qytetarëve.
Duke marr parasysh kushtet e vështirësuara e gjendjen e rëndë të krijuar këtyre ditëve, Avokati i Popullit u bën thirrje institucioneve më të larta të vendit që të rivlerësojnë situatën e krijuar dhe të ndërmarrin gjithçka është e mundur për të ndihmuar qytetarët .
  • Shpendaj

Zyrat e Avokatit të Popullit

Mitrovicë
Pejë
Prishtinë
Gjakovë
Gjilan
Graçanicë
Ferizaj
Prizren

Zyra regjionale në Mitrovicë

Telefoni: +383 (0) 28 530 138
Adresa Rruga " Afrim Zhitia" p/n 
( Ndërtesa e Administratës Pensionale të Kosovës), 
Kati 3, Zyra No. 11 dhe 12.
Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:30 - 15:00 
Nën zyra në Mitrovicë Telefoni: + 377 (0)45 455 319 +381 (0)64 956 00 50 Adresa: Rr. "Sami Frashëri", pn.Lagja e boshnjakëve, Ndërtesa e ZAK në veri të Mitrovicës Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Pejë

Telefoni:
+381 (0)39 432 931 Adresa:
Rruga “Mbretëresha Teutë”, Nr.59,
Ndërtesa e Komunës,Kati III, nr. 3 Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra Qëndrore, Prishtinë

Thirrjet falas për palët:
0800 15555
 
Numrat telefonik të kontaktit:
+381 (0) 38 223 782; +381 (0) 38 223 783 +381 (0) 38 223 784; +381 (0) 38 223 789

E-mail adresa:info@ombudspersonkosovo.org
Adresa e Zyrës Qendrore:
Institucioni i Avokatit të Popullit 
Rr. “MIGJENI”, nr. 21 
10000 Prishtinë, KOSOVË

Zyra regjionale në Gjakovë

Telefoni:
+381 (0)390 327 698 Adresa:
Rr. "Ismail Qemali"
(ish ndërtesa e Kadastrës)
Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Gjilan

Telefoni:
+381 (0)280 320 843 Adresa:
Rruga “Bulevardi i Pavarësisë" (ish ndërtesa e gjykatës) p.n. Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Graçanicë

Telefoni:        
+381 (0) 38 223 783 +377 (0) 44 367 719, +381 (0) 64 37 11 137
Adresa:
rr."Car Lazari" p.n.
Puna me palë: 
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Ferizaj

Telefoni:
+381 (0)290 326 032 Adresa:
Ndërtesa e Komunës (përdhesë) Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Prizren

Telefoni:
+381 (0)29 222 138 Adresa:
Rr. “Remzi Ademi”, pn Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Nuk ka anketë aktive.