REPUBLIKA E KOSOVËS

Avokati i Popullit

paraqit rastin

Thirrja falas

Lajme

Lajme

13.1.2012

KOMUNIKATË LIDHUR ME ARRESTIMET E DJESHME TË ZYRTARËVE TË MINISTRISË SË SHËNDETËSISË

Përpjekjet dhe insistimi për të vendosur rendin dhe ligjin në secilën fushë të jetës dhe luftimi i dukurive negative diktojnë veprime të cilat me gjithë arsyen për t`u ekzekutuar, si dhe detyrimit për t`u bërë publike, kërkojnë edhe profesionalizëm, edhe etikë pune, edhe maturi.
Arrestimet e djeshme të zyrtarëve të Ministrisë së Shëndetësisë e nxjerrja e tyre nga vendi i punës me duar të lidhura me prezencën e kamerave është një lloj linçimi publik, pa e thënë drejtësia fjalën e vet.
Ligjërisht, askush nuk është fajtor, përderisa një gjykatë nuk jep verdiktin e fundit për këtë gjë. Qytetarët e Kosovës janë dëshmitarë të arrestimeve dhe më pas lirimit të të arrestuarve si të pafajshëm.
Në të tilla rrethana, kur nga arrestimet krijohen spektakle mediale kemi të bëjmë me shkelje të dinjitetit, shkelje të etikës së punës edhe nga mekanizmat që e kryejnë arrestimin, edhe nga mediat si transmetuese të pamjeve.
Avokati i Popullit Sami Kurteshi kërkon me ngulm që rastet për të cilat ekziston dyshimi i bazuar, të trajtohen deri ne fund sipas ligjit për të vënë drejtësinë në vend. Avokati i Popullit shpreh shqetësimin se kjo po ndodh në Kosovë, tashmë disa herë, edhe pse është tërhequr vërejtja përmes komunikimit intern dhe publik, kundër këtyre veprimeve kundërligjore.
  • Shpendaj

Zyrat e Avokatit të Popullit

Mitrovicë
Pejë
Prishtinë
Gjakovë
Gjilan
Graçanicë
Ferizaj
Prizren

Zyra regjionale në Mitrovicë

Telefoni: +383 (0) 28 530 138
Adresa Rruga " Afrim Zhitia" p/n 
( Ndërtesa e Administratës Pensionale të Kosovës), 
Kati 3, Zyra No. 11 dhe 12.
Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:30 - 15:00 
Nën zyra në Mitrovicë Telefoni: + 377 (0)45 455 319 +381 (0)64 956 00 50 Adresa: Rr. "Sami Frashëri", pn.Lagja e boshnjakëve, Ndërtesa e ZAK në veri të Mitrovicës Puna me palë: Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Pejë

Telefoni:
+381 (0)39 432 931 Adresa:
Rruga “Mbretëresha Teutë”, Nr.59,
Ndërtesa e Komunës,Kati III, nr. 3 Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra Qëndrore, Prishtinë

Thirrjet falas për palët:
0800 15555
 
Numrat telefonik të kontaktit:
+381 (0) 38 223 782; +381 (0) 38 223 783 +381 (0) 38 223 784; +381 (0) 38 223 789

E-mail adresa:info@ombudspersonkosovo.org
Adresa e Zyrës Qendrore:
Institucioni i Avokatit të Popullit 
Rr. “MIGJENI”, nr. 21 
10000 Prishtinë, KOSOVË

Zyra regjionale në Gjakovë

Telefoni:
+381 (0)390 327 698 Adresa:
Rr. "Ismail Qemali"
(ish ndërtesa e Kadastrës)
Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Gjilan

Telefoni:
+381 (0)280 320 843 Adresa:
Rruga “Bulevardi i Pavarësisë" (ish ndërtesa e gjykatës) p.n. Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Graçanicë

Telefoni:        
+381 (0) 38 223 783 +377 (0) 44 367 719, +381 (0) 64 37 11 137
Adresa:
rr."Car Lazari" p.n.
Puna me palë: 
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Ferizaj

Telefoni:
+381 (0)290 326 032 Adresa:
Ndërtesa e Komunës (përdhesë) Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Zyra regjionale në Prizren

Telefoni:
+381 (0)29 222 138 Adresa:
Rr. “Remzi Ademi”, pn Puna me palë:
Çdo ditë pune, nga ora 08:00 - 16:00

Nuk ka anketë aktive.